Broccolisoep uit de stoomoven
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 2 broccoli
- 2 witte preistengels
- 1 grote aardappel
- 1 laurierblad
- 3 blokjes groentebouillon, verkruimeld
- bieslook, fijngesnipperd
Bereiden
Doe de fijngesnipperde ui en knoflook met een scheutje olijfolie in een niet-geperforeerde stoomovenpan van 5,7 liter en stoom 3 minuten op 120 °C of 9 minuten op 100 °C.
Maak de broccoliroosjes klein en voeg toe aan de soep.
Snijd de prei en de aardappel klein, snijd de geschilde broccolisteeltjes in hele kleine blokjes en doe alles in de pan, samen met het laurierblad en de verkruimelde bouillonblokjes. Stoom op 10 minuten op 120 °C of 30 minuten op 100 °C. Haal er enkele broccoliroosjes uit voor de garnering.
Voeg al mixend warm water toe aan de soep tot de gewenste dikte. Kruid zonodig bij met peper en zout.
Garneer de broccolisoep met het bieslook en enkele broccoliroosjes.
Extra benodigd
Stoomoven
Variatietip
Deze broccolisoep kan ook op andere wijze afgewerkt worden: room, kruidenkaas, een beetje fijngesneden Ganda-ham geven er een heel andere dimensie aan.
Kookboek
Het recept 'Broccolisoep uit de stoomoven' is afkomstig uit het kookboek...
Stoomkoken voor iedereen
Karin Verhelst
'Stoomkoken voor iedereen' is een handig en praktisch boek waarin een grote variëteit aan gerechten wordt gepresenteerd: recepten voor elke dag, voor feestjes... lees verder
© The House of BooksBroccolisoep tips
Reacties op dit recept
- Jaron Ziet er lekker uit maar het is ook heel lekker! mmm...