Indonesische bruine bonensoep
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 preien, gewassen en in ringetjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel mosterd
- 250 ml bouillon
- 850 g bruine bonen (1 pot)
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan en bak de preiringen en uisnippers glazig. Schep de kerrie, chilipoeder en mosterd erbij en bak een minuut mee.
Schenk de bouillon en 1 liter water in de pan en breng het aan de kook.
Spoel de bruine bonen in een zeef af en schep ze door de soep. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Serveer met gekookte witte rijst en sambal badjak.
Kookboek
Het recept 'Indonesische bruine bonensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Boekoe kita
Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit... lees verder
© Uitgeverij Terra