Zomerse doperwtensoep
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels komijnpoeder
- ½ broccoli, in roosjes gesneden
- 200 ml biologische kokosmelk
- 250 ml groentebouillon
- 400 g doperwten, uit de vriezer
- 15 blaadjes (appel)munt
Bereiden
Verwarm de kokosolie en fruit de ui, knoflook en komijnpoeder ca. 3 minuutjes. Voeg de broccoli toe en bak die een minuutje mee.
Schenk de kokosmelk erbij en voeg dan de bouillon en doperwten toe. Laat de soep op zacht vuur nog 10 minuten verwarmen.
Voeg tot slot de munt toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak peper toe.
Extra benodigd
Staafmixer
Variatietip
Een totaal ander soepje met slechts twee aanpassingen. Vervang de doperwten door spinazie en de munt door een hand dille.
Kookboek
Het recept 'Zomerse doperwtensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Vegadutchie
Jolijn Pelgrum
'Vegadutchie' bevat zowel spannende, nieuwe recepten als bijgewerkte toppers van het blog Vegadutchie.nl. Jolijn Pelgrum laat zien dat gezond eten niet alleen... lees verder
© Nieuw Amsterdam