Goulashsoep
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 300 g blokjes runderpoulet
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 3 paprika's, in repen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 liter runderbouillon
- 1 laurierblad
- 4 vastkokende aardappelen, in blokjes
Bereiden
Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de runderpoulet in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze ca. 3 minuten mee. Strooi de bloem en paprikapoeder over het vlees en bak deze ca. 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng de soep al roeren de aan de kook. Laat de soep afgedekt ca. 2 uur op een sudderpit trekken. Kook de laatste 10 minuten de blokjes aardappel mee.
Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over vier borden en serveer er (stok)brood bij.
Het recept 'Goulashsoep' wordt je aangeboden door Colourfultaste
Goulashsoep tips
Reacties op dit recept
- Caroline Lekker, maar als hoofdgerecht is dit voor ongeveer 2, niet voor 4.
- John Vandaag gemaakt. Lekker goed gevulde soep!
- Wicher De boter moet je eigenlijk vervangen voor reuzel.