Kerriesoep met kip en aardappel
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 40 g boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 800 g kruimige aardappelen, in gelijke blokjes
- 100 g bleekselderij, in stukjes
- 8 worteltjes, in stukjes
- 1 prei, in ringetjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 g kipfilet, in blokjes
- 1 liter groentebouillon (van 2 blokjes of fond)
- 1 kuipje Boursin Cuisine Curry
- verse koriander
Bereiden
Verwarm de boter en voeg het kerriepoeder toe. Smoor hierin aardappelblokjes en de groenten samen met de knoflook en de kipfiletblokjes gedurende 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat de soep in 20 minuten gaar worden; de kruimige aardappelen zullen uit elkaar vallen als ze gaar zijn en de soep binden.
Roer Boursin Cuisine Curry los met wat van de warme soep en voeg het toe aan de soep. Breng de aardappelsoep op smaak met versgemalen peper en zout en serveer het met wat verse koriander.
Tip
Voor een nog meer gebonden soep kun je de aardappelsoep met een staafmixer pureren.
Bron
Het recept 'Kerriesoep met kip en aardappel' wordt je aangeboden door Boursin