Kippensoep met spinazie en orzo

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei, schoongemaakt en in de lengte in vieren gesneden, vervolgens afgespoeld en in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1½ liter kippenbouillon
  • 2 kipfilets, ca. 500 g in totaal
  • 200 g orzo
  • 150 g jonge spinazie, grof gehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 2 theelepels citroensap

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur en bak de prei in 8-10 minuten zacht. Voeg de knoflook en gemalen komijn toe en bak het mengsel 1 minuut.

Schenk de bouillon erbij, draai het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kipfilets toe aan de pan en laat het geheel met het deksel op de pan 8 minuten zachtjes koken.

Neem de kip uit de pan en houd de bouillon op laag vuur met het deksel op de pan aan de kook. Verdeel de kip met de vingers in kleine stukjes als hij zo ver is afgekoeld dat je hem kunt vastpakken.

Roer de orzo door de kokende bouillon en kook hem in 12 minuten al dente.

Doe de kip terug in de pan en voeg de spinazie en dille toe. Laat de spinazie in 2 minuten slinken. Breng de soep op smaak met citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper.

Orzo

Orzo is een kleine rijstvormige pastasoort, verkrijgbaar bij Turkse of Marokkaanse winkels.

Kookboek

Het recept 'Kippensoep met spinazie en orzo' is afkomstig uit het kookboek...

Van de slager

Goed en eerlijk vlees is een openbaring. 'Van de slager' is een onmisbaar boek voor iedereen die wil weten hoe je het mooiste stuk rundvlees kiest en het meest verse

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Kippensoep tips

Reacties op dit recept

  • Christian NB: Orzo betekent oorspronkelijk 'gerst' in het Italiaans. Mocht u geen 'orzo' pasta vinden, zoek naar de Griekse naam: kritharaki of naar andere Italiaanse namen: Puntine, Punte d'ago, Armelline, Semi d'orzo, Semi d'avena, Semi di riso, Occhi di giudeo, Armellette, Puntalette, Semi di cicoria, Cicorietta, Risetto, Chicchi di riso, Semini, Avena, Avena grande, Cicorie, risone...