Linzensoep met citroenyoghurt van Ainsley Harriott
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
bevat per portie
- 171 kcal
- 11 g eiwit
- 4 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
- 2 worteltjes, in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, in kleine stukjes
- 1 theelepel geel mosterdzaad
- 3 tomaten, grof gehakt
- 100 g rode linzen
- 1,2 liter groentebouillon, heet
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- de geraspte schil en het sap van 1 kleine citroen
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, tijm en worteltjes 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, chilipeper en het mosterdzaad toe en bak ze nog een paar minuten mee.
Doe de tomatenblokjes erbij met de linzen en de bouillon, roer alles door en breng de soep aan de kook. Zet de vlam laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn en je ze makkelijk fijn kunt maken.
Roer de yoghurt en de helft van de citroenrasp door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het citroensap bij de soep en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in voorverwarmde kommen en serveer met een lepel citroenyoghurt. Bestrooi de linzensoep met de rest van de rasp en wat versgemalen zwarte peper.
Kookboek
Het recept 'Linzensoep met citroenyoghurt van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Snel & slank
Ainsley Harriott
'Ik wil dat dit boek alleen maar gaat over genieten van eten, het minderen van vet en het op tafel zetten van snelle, smakelijke en stevige maaltijden die feest... lees verder
© Uitgeverij Terra