Winterse maaltijdsoep met kip en savooiekool
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- klontje boter
- 150 g gerookt spek, in blokjes
- 500 g aardappelen, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 750 g kipfilet, in blokjes
- ½ savooiekool, in fijne reepjes
Bereiden
Smelt de boter en bak de spekblokjes. Voeg de aardappelen toe en laat ze meebakken.
Blus met de kippenbouillon en laat alles 15 minuten sudderen.
Voeg de blokjes kipfilet toe en laat ze 15 minuten op een zacht vuurtje stoven.
Roer de savooiekool door het stoofpotje. Laat nog 10 minuten zachtjes stoven en serveer.
Kookboek
Het recept 'Winterse maaltijdsoep met kip en savooiekool' is afkomstig uit het kookboek...
Geurige stoofpotjes
Anna Decock
Met klassiekers als coq au vin, lamsnavarin, bouillabaisse en met exotische gerechten als geurige Indische curry's, rijke Thaise melanges, bedwelmende Marokkaanse... lees verder
© Standaard UitgeverijMaaltijdsoep tips
Reacties op dit recept
- Pee Gebruik i.p.v. kipfilet drumsticks. Maak voldoende soep voor 2 dagen en vul de soep de tweede dag aan met gegrilde ui, paprika en pompoen. Geef er boerenbrood met knoflookboter bij.