Posteleinsoep met tandoori-yoghurt
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
68 kcal
Ingrediënten
- 150 g ui, gesnipperd
- 100 g prei, fijngesneden
- 50 g aardappelen, in stukken
- 10 g olie of vloeibare margarine
- 1 liter vetarme kippenbouillon
- 60 g postelein
- 60 g magere yoghurt
- 1 koffielepel tandoorikruiden
Bereiden
Stoof de ui, prei en aardappel aan in de olie of vloeibare margarine.
Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten koken. Voeg er de postelein aan toe, maar houd enkele blaadjes apart voor de afwerking.
Mix de soep met een staafmixer of blender en breng op smaak met peper en zout.
Meng de yoghurt met de tandoorikruiden. Verdeel de soep over borden en werk af met tandoori-yoghurt en enkele blaadjes postelein.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Posteleinsoep met tandoori-yoghurt' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonder suiker
diverse auteurs
Enkele leerkrachten van Hotelschool Ter Groene Poorte bewijzen dat koken met minder suiker perfect haalbaar is. Ze ontwikkelden een suikervrij basiskook
... lees verder © Uitgeverij LannooOverige soep tips
Reacties op dit recept
- Mara Ik houd niet van kant en klare kruiden pakjes. Welke losse kruiden kan ik zelf toevoegen?