Gestoomde groentekliekjes met miso

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 g gestoomde groenten (bijvoorbeeld pompoen, radijsjes, broccoli, kool en/of doperwten)
  • 500 ml gefilterd water
  • 2 theelepels fijn geraspte verse gemberwortel
  • 2 theelepels fijn geraspte verse kurkumawortel (naar keuze)
  • 3 eetlepels (45 g) ongepasteuriseerde miso van kikkererwten, of gerijpte witte miso, of bruine miso, of een combinatie
  • gesnipperde bosui of bieslook

Bereiden

Doe de groenten met het water in een middelgrote pan en breng ze al roerend aan de kook, zodat ze gelijkmatig doorwarmen. Draai het vuur laag en voeg de gember en kurkuma toe, als je die gebruikt. Schep ongeveer 80 ml van het kookvocht in een kleine kom en roer de miso erdoor tot hij is opgelost. Voeg dit toe aan de pan met groenten en neem hem van het vuur (laat de miso niet koken, anders worden de enzymen afgebroken). Schep de groenten en bouillon in twee kommen en strooi er bosuitjes of bieslook over.

Tip

Heb je bladgroenten (bijvoorbeeld boerenkool, snijbiet, spinazie en tatsoi) in voorraad, dan kun je ze in reepjes snijden en laten slinken voor je de miso toevoegt.

Kookboek

Het recept 'Gestoomde groentekliekjes met miso' is afkomstig uit het kookboek...

Whole food voor elke dag

Amy Chaplin

In 'Whole food voor elke dag' vind je 250 overheerlijke vegetarische gerechten, zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers. Amy Chaplin geeft steeds basisrecepten en laat vervolgens zien hoe je eindeloos kunt variéren en combineren... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Misosoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!