Ossenstaartsoep met chorizo, aardappel en kikkererwten
- 4 personen
- 260 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 ossenstaart, in stukken
- 2 wortelen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 koffielepel selderijzout
- 1 runderbouillonblokje
- 5 laurierblaadjes
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 200 g chorizo, in stukjes
- 300 g vastkokende aardappelen, in stukken
- 1 blik kikkererwten à 400 g, uitgelekt
- 2 eetlepels tomatenpuree
Bereiden
Doe de stukken ossenstaart met 1,2 liter water, de wortelen, de selderij, het selderijzout, het bouillonblokje, de laurier en de tijm in een pan, zodat het vlees net onderstaat.
Laat alles minstens 4 uur koken tot het vlees makkelijk van het bot komt. Zeef de soep.
Voeg de chorizo, de aardappelen, de kikkererwten en de tomatenpuree toe. Laat 15 tot 20 minuten zacht koken tot de aardappelen gaar zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Kookboek
Het recept 'Ossenstaartsoep met chorizo, aardappel en kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood en andere heerlijke minihapjes
Dominique Wynter
In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn... lees verder
© Standaard Uitgeverij