Russische paddenstoelensoep met parelgerst
- 6 personen
- 65 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 45 gedroogde wilde paddenstoelen
- 50 g boter
- 1 grote ui, fijngehakt
- 450 g weidechampignons, in plakjes
- 120 g parelgerst (natuurvoedingswinkel)
- 1½ liter goed gekruide kippen- of runderbouillon
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
- bouquet garni
- 250 ml crème fraîche
- sap van ½ citroen
- handjevol peterselieblaadjes of dille, grof gehakt en een paar takjes om te serveren
Voorbereiden
Week de gedroogde paddenstoelen ongeveer 1 uur in gekookt water (ze moeten onderstaan).
Bereiden
Laat de paddenstoelen uitlekken, maar vang het vocht op. Hak de paddenstoelen in grove stukken.
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem en voeg de ui en verse champignons toe. Sauteer ongeveer 15 minuten. Voeg de gerst, de geweekte paddenstoelen met het opgevangen vocht en de bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de bleekselderij, de aardappel en het bouquet garni toe en kook tot de gerst gaar is en de groente zacht - na ongeveer 20 minuten. Verwijder het bouquet garni en voeg al roerende de crème fraîche toe. Verwarm langzaam, voeg dan het citroensap toe en de peterselie of dille. Serveer heet, met een klein takje peterselie op elk bord.
Kookboek
Het recept 'Russische paddenstoelensoep met parelgerst' is afkomstig uit het kookboek...
Groenten, 80 recepten stap voor stap
Molly Brown
Van gewone pieper tot vergeten groenten: niets is lekkerder en populairder dan variëren met groenten. 'Groenten, 80 recepten stap voor stap' leert je de... lees verder
© Good Cook