Pompoensoep uit Jamaica met kokosmelk

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 kleine rode of groene peper, in reepjes
  • 650 g melig pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 middelgrote kruimige aardappelen, in blokjes
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 stengel citroengras
  • 600 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 zakje groene currypasta

Bereiden

Fruit de ui, de peper en de pompoen in de olijfolie en voeg dan de aardappelen, de gember en het citroengras toe. Giet de groentebouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten zacht koken. Verwijder het citroengras en pureer de soep.

Verwarm de soep samen met de kokosmelk en de groene currypasta (maak de soep niet te heet, want dan schift de kokosmelk). Breng de pompoensoep op smaak met zout en peper.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Pompoensoep uit Jamaica met kokosmelk' is afkomstig uit het kookboek...

Het gouden pompoenen boek

Erica Bänziger

De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (29 stemmen)

Pompoensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • RinskjeVoor het eerst met pompoenen aan de kook. Een groot succes, echt lekker en eerlijk van smaak met dit recept! Pompoensoep uit Jamaica. Leuk om uit te proberen in de halloweenweek.

    reageren

  • AnetteHeel lekker! Maar als er kinderen mee eten let dan op dat de currypasta niet te heet is. Het is per merk anders.

    reageren

  • DavidSimpel en lekker! Wat is de functie van het fruiten van de pompoen?

    reageren

  • loesVoeg nog 150 ml sinaasappelsap toe, passeer door een zeef, garneer met koriander en je gasten kijken je helemaal gelukkig aan...! Zou de aardappel weglaten. Loes

    reageren

  • HeatherGreat idea, sweet pumpkin with green curry pasta, however.. I made a bullion from turkey breast , shallots and one clove of garlic, added water and the cooked pumpkin (my pumpkins are always cooked whole, the second half for soup). Add a red pepper, some of the Thai green chilie paste and siimmer. Lemon zest adds flavor. Coconut melk, simmer till thick, adjust seasonings. DELICiOUS!

    reageren

  • MaaikeWat een heerlijk recept dit. Iedereen is dol enthousiast hier.

    reageren

  • ManonGeweldig recept! zojuist gemaakt en de buurvrouw is ook fan! :-) De zoete smaak van pompoen en kokos met groene curry maakt het echt 'Jamaicaans'! Topper!

    reageren

  • HedyWat een SUPER recept! Ik heb het vanavond gemaakt voor de hele familie en iedereen vond het zalig. Een echte aanrader!

    reageren