Pompoensoep uit Jamaica met kokosmelk
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 kleine rode of groene peper, in reepjes
- 650 g melig pompoenvruchtvlees, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 middelgrote kruimige aardappelen, in blokjes
- 5 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 stengel citroengras
- 600 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 zakje groene currypasta
Bereiden
Fruit de ui, de peper en de pompoen in de olijfolie en voeg dan de aardappelen, de gember en het citroengras toe. Giet de groentebouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten zacht koken. Verwijder het citroengras en pureer de soep.
Verwarm de soep samen met de kokosmelk en de groene currypasta (maak de soep niet te heet, want dan schift de kokosmelk). Breng de pompoensoep op smaak met zout en peper.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Pompoensoep uit Jamaica met kokosmelk' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden pompoenen boek
Erica Bänziger
De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder
© De Lantaarn