Pompoensoep met miso en peultjes

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g pompoen (muskaat of kabocha), zonder zaadjes
  • 20 g peultjes, gedopt en schuin doorgesneden
  • 4 eetlepels kaki miso
  • 420 ml dashi
  • 1 lente-uitje, alleen het groene deel, in dunne ringetjes

Bereiden

Stoom de pompoen 15 minuten op middelhoog vuur tot hij heel zacht is. Haal de stoompan van het vuur en laat hem afgedekt afkoelen.

Kook de peultjes 1 minuut in lichtgezouten kokend water tot ze net zacht zijn. Haal de pan van het vuur, giet af en koel ze af onder koud stromend water. Zet opzij.

Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in een Japanse vijzelstamper of keukenmachine. Gooi de schil weg. Maal of meng alles tot een gladde puree. Schep de puree in een grote mengkom, voeg de miso toe en meng alles goed.

Verwarm de dashi tot ze lauwwarm is. Voeg geleidelijk 2-3 lepels per keer toe aan het pompoen-misomengsel. Doe het mengsel terug in de pan en breng rustig aan de kook op middelhoog vuur. Haal dan de pan meteen van het vuur.

Schenk de pompoensoep in vier kommen en verdeel de halve peultjes. Bestrooi met het lente-uitje en serveer direct.

Extra benodigd

Stoompan, keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Pompoensoep met miso en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Japanese kookboek

Emi Kazuko

Het 'Easy Japanese kookboek' toont stap voor stap hoe u een keur aan gerechten kunt klaarmaken en verrassende menu's kunt samenstellen. Het verzorgen... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Pompoensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • HennyWat kan er gebruikt worden inplaats van dashi? Ik heb geen dashi.

    • EstherDashi is Japans voor bouillon. Je kunt het vervangen voor elke andere bouillon, het enige wat je wel mist dan is de typische dashi smaak. Maar het zal zeker lekker zijn.

    reageren