Thaise soep recepten
-
tip Jamie Oliver: Thaise soep
Vis, 15 min 8,1
-
tip Nigella Lawson: Thaise hete zure soep
Vis, 15 min 8,4
-
Kokossoep met gamba's en bamboescheuten
Vis, 20 min 7,5
-
Thaise kippensoep (tom kha gai)
Gevogelte, 20 min 7,9
-
Thaise kippensoep met galanga (tom kha gai)
Gevogelte, 55 min 7,4
-
Thaise kippensoep met kokos (tom kha gai)
Gevogelte, 25 min 7,5
-
Thaise kippensoep van Tana Ramsay
Gevogelte, 25 min 8,0
-
Thaise kokossoep met paddenstoelen en kip
Gevogelte, 35 min 7,5
-
Thaise noedelsoep met rundvlees
Vlees, 40 min 8,2
-
Thaise rode rundvleescurrysoep
Vlees, 30 min 8,6
-
Thaise soep met omeletspiraaltjes
Vegetarisch, 15 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Thaise soep
Thaise soepen kunnen pittig zijn, vol noedels, als maaltijd in een kom, wrangig, helder en neutraliserend, maar vaak ook hartverwarmend comfort-food, met de rijke smaak van kokosmelk. In Thailand wordt soep de hele dag door gegeten, zelfs bij het ontbijt.
Tom kha gai
Deze soep is een van de klassiekers van de Thaise keuken. 'Tom kha gai' betekent 'gekookte galangakip' - wat deze perfecte mix van heet, zuur, zoet en zout eigenlijk zwaar tekort doet. Je kunt hem in plaats van met kip ook met garnalen of vis maken.
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]