Tomaten-abrikozensoep met munt

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

bevat per portie

  • 135 kcal
  • 3 g eiwit
  • 9 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 4 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 ml tomatensap
  • 1 eetlepel munt, fijngehakt
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 eetlepels zure room

Bereiden

Verhit de olie en fruit het sjalotje en de abrikoosstukjes even aan. Voeg de knoflook toe, het tomatensap, de helft van de munt, het bouillontablet en 200 ml water toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in twee diepe borden. Schep de zure room in het midden en strooi de rest van de munt erover.

Bron

Het recept 'Tomaten-abrikozensoep met munt' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Per Bengtsson | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Tomatensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!