Tomatensoep met geroosterde paprika, orecchiette en salami
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 pot geroosterde paprika's, in stukjes
- 1 pak gezeefde tomaten (500 g)
- 3 vleesbouillonblokjes
- 100 g orecchiette (oortjespasta)
- 150 g salami, in blokjes
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook. Voeg de paprika, de tomaat, de verkruimelde bouillonblokjes en 1½ liter water toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en pureer de soep met de staafmixer.
Breng de soep opnieuw aan de kook en kook hierin de orecchiette beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de salami erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie.
Verdeel de tomatensoep over vier borden. Lekker met focacciabrood met olijven.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Tomatensoep met geroosterde paprika, orecchiette en salami' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Pasta & pizza
diverse auteurs
Bijna iedereen vindt een lekkere pasta of pizza onweerstaanbaar. 'Kook ook - Pasta & Pizza' bevat 50 superrecepten om eindeloos mee te variëren. Van helemaal zelf... lees verder
© Inmerc