
Mediterrane vissoep met rouille
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vis
bevat per portie
- 330 kcal
- 30 g eiwit
- 20 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g gemengde visfilets (zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel tijm, fijngehakt
- 7-8 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in ringen
- 1 stengel bleekselderij, in ringetjes
- 1 wortel, in plakjes
- 1 venkelknol, in ringen
- 1 liter visbouillon
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 2 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes, in partjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 1 rode paprika, zonder zaadjes in blokjes
- 1 rode peper, in ringen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels witbroodkruim
- ciabatta of stokbrood
Bereiden
Snijd de vis in kleinere stukken en meng deze met de geperste knoflook, tijm en 2 eetlepels olijfolie. Laat dit even intrekken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime soeppan en bak de ui, bleekselderij, wortel en venkel zachtjes 3 minuten. Voeg de visbouillon, de saffraan, de vleestomaten, tomatenpuree en sinaasappelrasp toe, breng alles aan de kook en kook zachtjes 10 minuten. Schep de vis erbij en stoof zachtjes 10-15 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Maak intussen de rouille. Pureer daarvoor de paprika, rode peper, 2 teentjes gehakte knoflook, het broodkruim en 4-5 eetlepels olijfolie met de staafmixer. Besmeer sneetjes ciabatta of stokbrood met de rouille en serveer ze bij de soep.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Bron
Het recept 'Mediterrane vissoep met rouille' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau