Witlofsoep met croutons
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kg witlof, in stukjes
- 2 dunne stengels prei, in ringetjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 aardappelen, in stukken
- 1½ liter magere kippenbouillon
- takjes kervel, fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 snee bruin- of volkorenbrood voor de croutons
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg alle groenten en de aardappelen toe en fruit ze even. Overgiet alles met de bouillon en laat 25 minuten zachtjes koken.
Mix de soep vrij grof en kruid ze met kervel, peper en zout.
Pers de knoflook en rooster 1 snee brood. Wrijf het brood in met de knoflook en snijd het in vierkantjes.
Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Witlofsoep met croutons' is afkomstig uit het kookboek...
Slank in elk seizoen
Ludo Hugaerts
Drie kilo afvallen vóór de vakantie of vóór de feestdagen? Of de aangekomen kilootjes na de vakantie of de feestdagen weer kwijtraken? Elk seizoen barst van de... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: Masha Nemova | Shutterstock.com