Witlofsoep met croutons

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg witlof, in stukjes
  • 2 dunne stengels prei, in ringetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 aardappelen, in stukken
  • 1½ liter magere kippenbouillon
  • takjes kervel, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snee bruin- of volkorenbrood voor de croutons

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg alle groenten en de aardappelen toe en fruit ze even. Overgiet alles met de bouillon en laat 25 minuten zachtjes koken.

Mix de soep vrij grof en kruid ze met kervel, peper en zout.

Pers de knoflook en rooster 1 snee brood. Wrijf het brood in met de knoflook en snijd het in vierkantjes.

Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Witlofsoep met croutons' is afkomstig uit het kookboek...

Slank in elk seizoen

Ludo Hugaerts

Drie kilo afvallen vóór de vakantie of vóór de feestdagen? Of de aangekomen kilootjes na de vakantie of de feestdagen weer kwijtraken? Elk seizoen barst van de... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: Masha Nemova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Witlofsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!