Witlofsoep met maïs
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 uien, gesnipperd
- olijfolie
- 5 stronken witlof, in stukken
- 1 preiwit, in stukken
- 1 koffielepel tijm
- 200 g maïs, uitgelekt (uit blik, uitgelekt gewicht)
- 1 liter groentebouillon of water
- 200 ml room
- gehakte peterselie
Bereiden
Stoof de uien glazig in wat olijfolie.
Voeg het witlof en het preiwit toe. Kruid met tijm, peper en zout.
Voeg de maïs toe en giet de bouillon of het water erover. Laat de soep even goed doorkoken.
Voeg de room toe en mix de soep met een staafmixer.
Garneer de soep met wat gehakte peterselie.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Witlofsoep met maïs' is afkomstig uit het kookboek...
Soep in 30 minuten
Anna Decock
Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: llaszlo | Shutterstock.com