Witlofsoep met maïs

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • olijfolie
  • 5 stronken witlof, in stukken
  • 1 preiwit, in stukken
  • 1 koffielepel tijm
  • 200 g maïs, uitgelekt (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 liter groentebouillon of water
  • 200 ml room
  • gehakte peterselie

Bereiden

Stoof de uien glazig in wat olijfolie.

Voeg het witlof en het preiwit toe. Kruid met tijm, peper en zout.

Voeg de maïs toe en giet de bouillon of het water erover. Laat de soep even goed doorkoken.

Voeg de room toe en mix de soep met een staafmixer.

Garneer de soep met wat gehakte peterselie.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Witlofsoep met maïs' is afkomstig uit het kookboek...

Soep in 30 minuten

Anna Decock

Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: llaszlo | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Witlofsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!