Wortelsoep met kokos en chilipeper
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sesamolie
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 2 uien, gehakt
- 1 kg wortels, in plakjes
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen geelwortel
- 1 liter dikke kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- dragonblaadjes, ter garnering
Bereiden
Verhit beide soorten olie in een wok. Roerbak er de chilipeper, knoflook en gember op middelhoog vuur ca. 1 minuut in tot alles geurig is. Voeg de gehakte ui, wortel, komijn en geelwortel toe en roerbak 2-3 minuten.
Giet er de kokosmelk en kippenbouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel ca. 15 minuten sudderen tot de wortel gaar is. Neem van het vuur en laat even afkoelen. Draai dan in een blender of keukenmachine tot een puree.
Doe de puree terug in de wok en laat al roerend ca. 2 minuten doorwarmen. Proef, breng op smaak met zout en peper en neem de wok van het vuur. Schep over in soepkommen, garneer de wortelsoep met dragonblaadjes en serveer warm.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Wortelsoep met kokos en chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...
Wokken bij jou of bij mij thuis
Vicki Liley
De recepten in dit kookboek laten zien hoe snel er en makkelijk er met een wok te werken is. Alles natuurlijk met de nadruk op verse ingrediënten, waarvan de... lees verder
© Good Cook