Ananas timbaaltje met chocolade
bereiden
Ingrediënten
- ½ ananas (ca. 500 g)
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 eetlepel calvados (of geconcentreerd appelsap)
- 100 g pure chocolade
- 2 eierdooiers
- 250 g magere kwark
- evt. munt of citroenmelisse
Bereiden
Schil de ananas en snijd het houtige midden weg. Snijd de ananas in piepkleine stukjes. Als de vrucht erg sappig is, mag je wel wat vocht afgieten.
Meng de stukjes met suiker en calvados. Verdeel dit mengsel over vier kleine vormpjes (koffiekopjes of zo). Duw het zo stevig aan dat je het later als samenhangende timbaaltjes kunt uitstorten. Zet ze koel weg.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een schaaltje in een steelpan met kokend water. Roer de eierdooiers en de kwark erdoor. Maak met behulp van een eetlepel eieren van deze massa.
Leg op elk bord een timbaal en een chocolade-ei. Als je wilt, kun je er ook wat groene decoratie aan toevoegen, bijvoorbeeld munt of citroenmelisse.
Kookboek
Het recept 'Ananas timbaaltje met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Tutti frutti
Klas Lindstrad & Tomas Lestrup
'Tutti frutti' is een kleurrijk boek over bekende en onbekende soorten fruit. Het staat vol eenvoudige en lekkere recepten, maar het bevat ook allerlei feiten en... lees verder
© Kosmos UitgeversAnanas toetjes tips
Reacties op dit recept
- melanie Chocolade smelten gaat heel makkelijk in de magnetron.