Gebakken ananas met rumroom

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 verse ananas, in dikke plakken
  • 200 g roomboter
  • 100 g suiker
  • 25 ml donkere rum
  • 100 ml ananassap
  • 25 ml slagroom

Bereiden

Smelt op middelhoog vuur 100 g roomboter in een koekenpan. Laat de boter niet verkleuren. Bak de ananas aan beide zijden twee minuten en haal hem van het vuur.

Smelt op middelhoog vuur nog eens 100 g roomboter in een koekenpan. Laat de boter niet verkleuren. Voeg de suiker toe en laat die lichtbruin verkleuren (karamelliseren). Voeg de gebakken ananasstukken toe en laat ze aan beide zijden 1 minuut meebakken.

Verwarm de rum, maar laat hem niet (in)koken. Haal de rum van het vuur en steek met een lange lucifer de alcohol boven de rum aan (flamberen). Voeg als de vlammetjes zijn gedoofd het ananassap toe. Zet de saus op een laag vuur en laat vijf minuten pruttelen. Voeg op het laatst de room toe. Laat de saus nog iets indampen.

Verdeel de ananasstukken over vier borden. Verdeel de rumroom over de ananasstukken. Dien direct op.

Kookboek

Het recept 'Gebakken ananas met rumroom' is afkomstig uit het kookboek...

Altijd trek

'Altijd trek' is het eerste boek van Den Blijker dat zich niet alleen richt op de thuiskok, maar ook op de tv-kijkers die Herman willen zien. Met de vele stoere foto's kan de... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Ananas toetjes tips