Gegrilde ananas gemarineerd in rooibosthee

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g (Luikse) stroop
  • 1 kop rooibosthee
  • 100 g boter
  • 2 babyananassen, in schijven van 1 cm dik
  • voor het kaasmengsel
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 4 Amarettokoekjes

Voorbereiden

Warm de Luikse stroop op. Blus met rooibosthee. Voeg de boter toe en laat smelten. Laat vervolgens afkoelen.

Marineer de ananasschijven gedurende een paar uur in het stroopmengsel.

Bereiden

Gril de ananas gedurende 5 minuten op een matig hete grill.

Meng de ricotta met de mascarpone, de suiker en de verkruimelde koekjes.

Serveer de ananas met een lepel van het kaasmengsel.

Extra benodigd

Barbecue

Kookboek

Het recept 'Gegrilde ananas gemarineerd in rooibosthee' is afkomstig uit het kookboek...

Basic BBQ

Hoe maak je een perfect barbecuevuur aan? Hoe controleer je de hitte? Welk magisch kruidenmengsel geeft het lekkerste aroma? Hoe maak je echte barbecuesaus

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Ananas toetjes tips