Baby-ananas met kokosroom
bereiden
Bevat per portie
225 kcal
2 g eiwit
13 g vet
23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 blaadje witte gelatine
- 100 ml kokosmelk
- 1 eetlepel witte rum
- 25 g suiker
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels kokos, geraspt
- 2 baby-ananasjes
Bereiden
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de kokosmelk met de rum en de suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Laat het mengsel afkoelen totdat het dik vloeibaar is.
Klop de slagroom stijf en spatel hem door het kokosmengsel. Doe het mengsel over in een spuitzak met grove kartelmond.
Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan lichtbruin.
Halveer de ananasjes, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes, bedruppel de ananasblokjes met de rum.
Verdeel de ananasblokjes over de ananashelft. Spuit er een grote toef kokosroom op en strooi er wat kokos over.
Extra benodigd
Spuitzak
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Het recept 'Baby-ananas met kokosroom' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sebastian Loewer | Shutterstock.com