Appelbol met kaneel
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 80 g boter
- 80 g bloem
- 80 g basterdsuiker
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 4 stevige zure appels, geschild en het klokhuis verwijderd met een appelboor
- 4 eetlepels suiker
- 4 theelepels kaneel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem, basterdsuiker, melk, eieren en wat zout erdoor tot er een glad beslag ontstaat.
Schep in elke appel 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Zet de appels in een bakvorm en giet het beslag erin.
Zet de bakvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Appelboor
Kookboek
Het recept 'Appelbol met kaneel' is afkomstig uit het kookboek...
Zoet!
Maaike van Helmond
Kaneel-ijstaart, zoete broodjes, chocolade muffins, gevulde bonbons... 'Zoet!' biedt 80 recepten voor de lekkerste desserts, taarten en koekjes, voor elk... lees verder
© Caplan BooksAppel toetjes tips
Reacties op dit recept
- tonia het is een beetje vreemd
- e Snap ook niet de bedoeling van het beslag, moet het over de appels?
-
j
Dit is niet het recept voor appelbollen, maar wel voor Brusselse appels, vergelijkbaar met appelclafoutis.
Appelbollen worden volgens mij inderdaad niet overgoten met beslag maar wel "verpakt" in (blader)deeg. Hoedanook is dit recept ook zeker de moeite waard en veel lichter dan appelbollen. De appels kunnen ook gevuld worden met wat speculaas of marsepein. - j Evenmin als de benaming klopt de foto.
- Dennis Je moet 't klokhuis met appelboor doorboren en daar 't beslag indoen :) toch?
- J. Heeft iemand dit recept al geprobeerd? En wat kun je nu het beste met het beslag doen? Het ziet er wel lekker uit.
-
Adrienne
Ik begrijp ook de bedoeling niet van het beslag, over de appels, in de appels of rondom de appels.
- Jorrit Je moet het beslag rondom de appels gieten, net als bij een clafoutis.
-
sjoerd
Ik ga het beslag er omheen gieten en een beetje in de appels doen.
- Frederiek De suiker en kaneel gaan IN de uitgeholde appels en het beslag giet je RONDOM de appels.