Broodpudding met witte chocolade en frambozen
bereiden
Ingrediënten
- 75 g roomboter, plus extra om de ovenschaal in te vetten
- 8 witte boterhammen, korst verwijderd
- 125 g frambozen
- 100 g witte chocoladedruppels
- 225 ml volle melk
- 225 ml slagroom
- 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden, het merg eruit geschraapt
- 3 eieren (L)
- 25 g kristalsuiker
- ter afwerking
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 25 g poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een ronde ovenschaal met een inhoud van 1 liter in.
Besmeer de boterhammen aan twee kanten met boter. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag boterhammen die met boter besmeerd zijn. Strooi de helft van de frambozen en de helft van de witte chocoladedruppels erover.
Leg de overgebleven boterhammen op de frambozen en witte chocoladedruppels en strooi de overgebleven frambozen en witte chocoladedruppels erover.
Verwarm in een pan de melk, slagroom en vanillemerg op halflaag vuur. Klop in een kom met een elektrische mixer de eieren en de suiker door elkaar, schenk hier al roerend de warme romige melk op. Schenk het eimengsel voorzichtig over het brood.
Zet de ovenschaal in een diepe braadslede en giet water in de braadslede tot het water ongeveer 2,5 cm hoog staat. Bak de broodpudding 30 minuten of tot de pudding net opgestijfd en goudkleurig is.
Verwarm in een kleine pan de abrikozenjam en een scheut water, zeef het jammengsel en zet het abrikozenglazuur opzij.
Bestuif de pudding met poedersuiker, schroei met een keukenbrander de bovenkant van de pudding zodat de poedersuiker karamelliseert. Bestrijk de pudding met het warme abrikozenglazuur en serveer de pudding, desgewenst met clotted cream of roomijs.
Extra benodigd
Ronde ovenschaal (1 liter), mixer
Opmerking
Een traditionele bread and butter pudding maakt iedereen gelukkig. Het is een ouderwets recept, ik heb er daarom een moderne draai aan gegeven door witte chocolade en verse frambozen toe te voegen. Wees niet bang om de broodpudding een paar minuten langer in de oven te laten staan zodat hij wat donkerder verkleurt, want zo krijgt de pudding zijn smaak.
Kookboek
Het recept 'Broodpudding met witte chocolade en frambozen' is afkomstig uit het kookboek...
BAK!
Paul Hollywood
In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas
... lees verder © Good Cook