Chocolademousse met nocinolikeur
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g pure chocolade (cacaopercentage minimaal 70%)
- 40 g boter
- 50 ml Nocinolikeur
- 4 eieren, gesplitst
Bereiden
Smelt de chocolade en boter (zonder te roeren) in een kom au bain-marie. Haal de pan van het vuur en roer de Nocino door de chocolade, gevolgd door de eidooiers. Werk alles goed door elkaar.
Sla de eiwitten stijf en schep ze dan voorzichtig in porties door het chocolademengsel. Doe de mousse in individuele schaaltjes en zet ze een nacht in de koelkast. Of zet de mousse in een grote kom in de koelkast.
Lepel de chocolademousse op tafel uit de kom op dessertbordjes. Geef er slagroom bij.
Opmerking
'Deze chocolademousse is lekkerder als hij een dag van tevoren is klaargemaakt - hij lijkt dan nog chocoladeriger! Nocino is een Italiaanse likeur gemaakt van walnoten en specerijen. Je kunt ook vin santo of oloroso sherry gebruiken.' - Manuela Darling-Gansser
Kookboek
Het recept 'Chocolademousse met nocinolikeur' is afkomstig uit het kookboek...
Winter in de Alpen
Manuela Darling-Gansser
Deze derde uitgave van Manuela Darling-Gansser is wederom om van te watertanden! Manuela reist van de bergen van St. Moritz af naar de schitterende straten... lees verder
© Tirion Uitgevers