Romige vegan chocolademousse

  • 8 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade van goede kwaliteit
  • enkele eetlepels kokos- of sojaroom
  • aquafaba van 2 bokalen kikkererwten (ongeveer 200 ml)

Bereiden

Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg er enkele eetlepels kokos- of sojaroom aan toe zodat het niet hard wordt terwijl je het laat afkoelen.

Klop de aquafaba stijf met een handmixer. Voeg nu voorzichtig de gesmolten chocolade toe en meng met een houten lepel. Doe de mousse in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.

Serveer met besjes en/of geraspte chocolade of chocoladegranola.

Extra benodigd

Mixer

Kookboek

Het recept 'Romige vegan chocolademousse' is afkomstig uit het kookboek...

Everyday vegan

Ellen Charlotte Marie

Of je nu vegan bent of gewoon gezonder wilt eten, dit boek van foodie en fotografe Ellen Charlotte Marie biedt je de beste inspiratie! De voedzame recepten met fantastische smaakcombinaties zullen je ongetwijfeld verleiden om met plezier de keuken in te duiken... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chocolademousse recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!