Crème brûlée met kruidkoek
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 8 eidooiers
- 80 g fijne kristalsuiker
- 600 ml slagroom
- 2 plakjes kruidkoek
- 4 eetlepels poedersuiker voor het karamelliseren
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eidooiers en de suiker flink door elkaar in een grote kom. Verwarm intussen de slagroom in een pan op zacht vuur. Voeg 1 verkruimeld plakje kruidkoek toe. Schenk dit alles zodra het begint te koken bij de geklopte eieren en roer door elkaar. Verdeel dit mengsel over 6 crème brûlée bakjes. Zet ze in een ovenschaal, schenk deze halfvol met water en laat zo au bain-marie 1 uur en 15 minuten bakken. Laat de crèmes afkoelen en zet ze dan 2 uur in de koelkast. Bestrooi de toetjes met suiker en met het verkruimelde tweede plakje kruidkoek en laat ze vervolgens karamelliseren, met een crème brûlée brander of door ze 3 minuten in de oven onder de grill te zetten. Zet in beide gevallen de toetjes vooraf in een schaal koud water om te voorkomen dat ze weer vloeibaar worden. Zet ze nog 10 minuten koel weg.
Extra benodigd
6 crème brûlée bakjes
Kookboek
Het recept 'Crème brûlée met kruidkoek' is afkomstig uit het kookboek...
Crème brûlée
Isabel Brancq
Crème brûlée is een klassiek nagerecht en wordt over de hele wereld gegeten. Ontdek met dit boek hoe je zelf eenvoudig de heer-lijkste crèmes kunt maken met... lees verder
© Uitgeverij Becht