Crème met citroen en bergamotolie
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 100 ml melk
- 300 ml slagroom
- 10 g bergamotolie
- 3 eierdooiers
- 50 g fijne tafelsuiker
Bereiden
Trek met een dunschiller de schil van de citroen en hak de schil dan fijn.
Verhit in een pan de melk met de slagroom, de fijngehakte citroenschil en de bergamotolie op laag vuur.
Doe intussen de dooiers in een grote kom en klop er de suiker door tot het mengsel romig en lichtgeel van kleur is.
Giet het warme slagroommengsel door een fijne zeef bij het dooiermengsel en klop weer tot alles goed gemengd is.
Giet het mengsel in een passende schaal en zet die minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 95 °C.
Schep de citroencrème voorzichtig in kleine porseleinen of aardewerken ovenschaaltjes.
Zet ze in een ovenschaal, schenk deze halfvol met kokend water en laat zo au bain-marie ca. 1 uur tot 1 uur en 15 minuten in de oven bakken. De crèmes moeten net stevig, maar nog zacht in het midden zijn.
Zet de gare crèmes wanneer ze iets zijn afgekoeld in de koelkast. Serveer koud.
Kookboek
Het recept 'Crème met citroen en bergamotolie' is afkomstig uit het kookboek...
Crème brûlée, zacht en romig
José Maréchal
Klassieke crème brûlée, met speculaas of met verse vruchten, maar ook kleine crèmes met pistachenoten en cacao, met honing en rozemarijn, en natuurlijk... lees verder
© Good Cook