Chipolata charlotte
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,4
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 675 kcal
- 18 g eiwit
- 27 g vet
- 88 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g bitterkoekjes
- 50 ml marasquin
- 150 g lange vingers
- 3 zakjes gelatinepoeder
- 150 ml sinaasappelsap
- 400 ml vanillevla
- 1 eetlepel citroensap
- 50 g puddingvruchtjes
- 25 g oranjesnippers
- 250 ml slagroom
- 25 g witte basterdsuiker
- bigarreaux of frambozen voor garnering
Bereiden
Week de bitterkoekjes in de marasquin.
Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten tegen de rand van een charlottevorm.
Klop het gelatinepoeder door het sinaasappelsap en roer de vla erdoor. Voeg het citroensap, de puddingvruchtjes, de oranjesnippers en de geweekte bitterkoekjes toe en meng alles door elkaar.
Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Spatel 2/3 deel van de slagroom voorzichtig door het vlamengsel.
Giet de bavarois in de vorm en laat hem 4 uur in de koelkast opstijven. Stort de charlotte voor serveren en garneer hem met toefjes slagroom en de bigarreaux of frambozen.
Extra benodigd
Charlottevorm
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Bron
Het recept 'Chipolata charlotte' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: MShev | Shutterstock.com