Chipolata charlotte

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 675 kcal
  • 18 g eiwit
  • 27 g vet
  • 88 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g bitterkoekjes
  • 50 ml marasquin
  • 150 g lange vingers
  • 3 zakjes gelatinepoeder
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 400 ml vanillevla
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g puddingvruchtjes
  • 25 g oranjesnippers
  • 250 ml slagroom
  • 25 g witte basterdsuiker
  • bigarreaux of frambozen voor garnering

Bereiden

Week de bitterkoekjes in de marasquin.

Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten tegen de rand van een charlottevorm.

Klop het gelatinepoeder door het sinaasappelsap en roer de vla erdoor. Voeg het citroensap, de puddingvruchtjes, de oranjesnippers en de geweekte bitterkoekjes toe en meng alles door elkaar.

Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Spatel 2/3 deel van de slagroom voorzichtig door het vlamengsel.

Giet de bavarois in de vorm en laat hem 4 uur in de koelkast opstijven. Stort de charlotte voor serveren en garneer hem met toefjes slagroom en de bigarreaux of frambozen.

Extra benodigd

Charlottevorm

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Bron

Het recept 'Chipolata charlotte' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: MShev | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • wilmaGelatine is niet vegetarisch! Hiervoor in de plaats kun je agaragar gebruiken!

    reageren

  • HennyHet treft aanbeveling om de gelatinepoeder niet koud door het sinaasappelsap te roeren.

    reageren