Druiven-bessengelei
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 115 kcal
- 2 g eiwit
- 0 g vet
- 25 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 blaadjes (rode) gelatine
- 200 ml druivenbessensap
- 2 eetlepels citroensap
- 200 g blauwe druiven zonder pit, ontveld
Bereiden
Week de blaadjes gelatine ca. 5 minuten in koud water.
Meng het druivenbessensap met het citroensap. Breng 50 ml van het sapmengsel in een klein pannetje aan de kook. Laat de blaadjes gelatine (van het vuur af) in het hete sap smelten. Roer het gelatinemengsel langzaam door de rest van het sap. Laat het, onder voortdurend roeren, boven een bak met koud water en ijsklontjes, afkoelen.
Doe de druiven in twee glazen en schenk de gelei erover. Laat het in de koelkast een paar uur opstijven.
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Bron
Het recept 'Druiven-bessengelei' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: mongione | Shutterstock.com