Druiven-bessengelei

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 115 kcal
  • 2 g eiwit
  • 0 g vet
  • 25 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 blaadjes (rode) gelatine
  • 200 ml druivenbessensap
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 g blauwe druiven zonder pit, ontveld

Bereiden

Week de blaadjes gelatine ca. 5 minuten in koud water.

Meng het druivenbessensap met het citroensap. Breng 50 ml van het sapmengsel in een klein pannetje aan de kook. Laat de blaadjes gelatine (van het vuur af) in het hete sap smelten. Roer het gelatinemengsel langzaam door de rest van het sap. Laat het, onder voortdurend roeren, boven een bak met koud water en ijsklontjes, afkoelen.

Doe de druiven in twee glazen en schenk de gelei erover. Laat het in de koelkast een paar uur opstijven.

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Bron

Het recept 'Druiven-bessengelei' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: mongione | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • SanBeste lezer, gelatine is een dierlijk product, dus dit nagerecht is niet vegetarisch. Een plantaardig alternatief is agar agar, op basis van zeewier.

    reageren

  • WinnyInderdaad, gelatine wordt gemaakt van gemalen beendermeel van varkens, rund of vis. Agar-agar is in dit geval een vegetarische oplossing en is te koop bij natuurvoedingswinkels of toko's.

    reageren