Gebakken mango met citroengras en passievrucht

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 mango's
  • 300 g vruchtvlees van passievruchten
  • 10 g citroengras
  • 2 vanillestokjes
  • 50 g fijne kristalsuiker

Bereiden

Schil de mango's, snijd ze in tweeën en verwijder de pit. Breng het vruchtvlees van de passievruchten aan de kook met het citroengras, de vanille en de suiker.

Zet het vuur lager. Voeg de mango's toe en leg een deksel op de kookpan. Laat enkele minuten sudderen en draai de mango's om. Laat nog even koken tot de mango's zacht zijn. Leg de mango's op een schaal en laat de jus inkoken.

Schik de gebakken mango op vier borden en besprenkel met een beetje jus. Serveer met een bolletje ijs.

Variatietip

De mango kan vervangen worden door ananas.

Kookboek

Het recept 'Gebakken mango met citroengras en passievrucht' is afkomstig uit het kookboek...

Een snuifje kruiden

Benjamin Collombat

Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!