Meloensoep met munt en roze grapefruit van elBulli
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote rijpe meloen
- 10 verse muntblaadjes
- 2 eetlepels suiker
- 2 roze grapefruits
Bereiden
Haal de kapjes van de meloen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitjes. Snijd elke helft in parten en schil ze. Snijd elke part in stukken. Maak er een soep van door de meloen met een staafmixer of in de keukenmachine te pureren.
Haal de muntblaadjes van de stelen; houd er een paar achter voor de garnering. Doe de munt bij de meloen, pureer, voeg de suiker toe en pureer opnieuw.
Maak 1 grapefruit schoon: snijd de boven- en onderkant eraf en verwijder de schil en het wit. Haal uit alle partjes het vruchtvlees en houd het apart.
Pers de andere grapefruit uit. Giet het sap in de soep en meng alles goed. Giet de soep door een fijne zeef.
Leg voor het opdienen steeds een paar partjes grapefruit in een kommetje en doe er een paar toefjes munt bij. Giet de soep over de grapefruit en dien het dessert op.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Tip
Kantaloeps en piel de sapo ('paddenhuid') meloenen zijn voor dit gerecht geschikt. Een rijpe meloen herken je aan het feit dat je de uiteinden een beetje kunt indrukken.
Kookboek
Het recept 'Meloensoep met munt en roze grapefruit van elBulli' is afkomstig uit het kookboek...
Thuis koken met Ferran Adrià
Ferran Adrià
'Thuis koken met Ferran Adrià' geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het iconische restaurant elBulli elke dag samen kookt en eet... lees verder
© Van Dishoeck