Warme abrikozen met vanille-ijs

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g abrikozen (uit blik, in eigen sap)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 bolletjes yoghurtijs
  • 1 koffielepel geschaafde amandelen

Bereiden

Doe de abrikozen in een steelpannetje en breng ze aan de kook met de kaneel en de steranijs. Zet op een laag vuur en laat ze in ongeveer 10 minuten zacht worden, maar niet tot moes koken.

Giet de abrikozen af en verwijder het kaneelstokje en de steranijs. Duw ze een beetje plat met een vork.

Doe de abrikozen in een kommetje en leg er het ijs op. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Strooi ze over het ijs.

Kookboek

Het recept 'Warme abrikozen met vanille-ijs' is afkomstig uit het kookboek...

Koken voor één

diverse auteurs

'Koken voor één' is voor studenten die op kamers gaan, maar ook voor singles of voor mensen die regelmatig voor zichzelf koken omdat de kinderen of... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!