Warme abrikozen met vanille-ijs
- 1 persoon
- 15 min
- waardering 8
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g abrikozen (uit blik, in eigen sap)
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 2 bolletjes yoghurtijs
- 1 koffielepel geschaafde amandelen
Bereiden
Doe de abrikozen in een steelpannetje en breng ze aan de kook met de kaneel en de steranijs. Zet op een laag vuur en laat ze in ongeveer 10 minuten zacht worden, maar niet tot moes koken.
Giet de abrikozen af en verwijder het kaneelstokje en de steranijs. Duw ze een beetje plat met een vork.
Doe de abrikozen in een kommetje en leg er het ijs op. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Strooi ze over het ijs.
Kookboek
Het recept 'Warme abrikozen met vanille-ijs' is afkomstig uit het kookboek...
Koken voor één
diverse auteurs
'Koken voor één' is voor studenten die op kamers gaan, maar ook voor singles of voor mensen die regelmatig voor zichzelf koken omdat de kinderen of... lees verder
© Uitgeverij Lannoo