Panna cotta van pesto met kerstomaatjes en pijnboompitten
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 ml room
- 150 ml melk
- 2 koffielepels pesto
- 1 g agar-agar (of 2 gelatineblaadjes)
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 kerstomaatjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiden
Verhit de room, de melk en de pesto in een steelpan. Voeg de agar-agar toe en breng aan de kook.
Verdeel over de glaasjes en laat afkoelen. Zet 2 uur in de koelkast.
Verhit de olie in een pan. Voeg de kerstomaatjes toe en laat 2 minuten zachtjes bakken, zonder dat ze hun vorm verliezen. Laat afkoelen op keukenpapier.
Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
Leg de kerstomaatjes op de panna cotta van pesto. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes. Lekker met een stukje geroosterde ciabatta.
Kookboek
Het recept 'Panna cotta van pesto met kerstomaatjes en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
100 feestelijke verrines
Sylvie Aït-Ali
Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de bakjes met nootjes of chips en ga met je tijd mee: serveer je hapjes in een glaasje en noem ze 'verrines'. Deze hapjes... lees verder
© Standaard Uitgeverij