Rabarbergeleitjes met vanille-yoghurt
bereiden
wachten
Bevat per portie
160 kcal
5 g eiwit
1 g vet
31 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 ml aardbeien-kersendrank
- 1 dunne stengel rabarber, in stukjes van 1 cm
- 2 blaadjes witte gelatine
- 1½ eetlepel suiker
- 200 ml vanilleyoghurt
- 2 toefjes mint
Bereiden
Breng de aardbeien-kersendrank aan de kook. Voeg de rabarber toe en kook de rabarberstukjes in ca. 5 minuten beetgaar.
Week intussen de blaadjes gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete vocht. Roer de suiker erdoor.
Laat het gelatinemengsel in een bak met koud water iets afkoelen. Schenk het dan in twee puddingvormpjes of timbaaltjes. Laat de rabarbergeleitjes ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Stort de rabarbergeleitjes op twee bordjes en serveer met de vanilleyoghurt. Garneer met toefjes mint.
Extra benodigd
Puddingvormpjes (inhoud ca. 100 ml)
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Het recept 'Rabarbergeleitjes met vanille-yoghurt' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nadezhda Nesterova | Shutterstock.com
Rabarber toetjes tips
Reacties op dit recept
- Oda Gebruik je gelatine dan is dit gerecht niet vegetarisch.