Basilicumsorbet
bereiden
Ingrediënten
- 100 g suiker
- 25 g glucosestroop
- 15 blaadjes basilicum
- 125 g limoensap
- 200 g zoete appelen, in stukjes gesneden
- 4 g gelatine, geweekt in koud water
Bereiden
Kook 150 ml water met de suiker, de glucosestroop en de verse blaadjes basilicum.
Voeg het limoensap en de appelstukjes toe. Mix alles goed door elkaar.
Voeg tot slot de geweekte gelatine toe.
Giet het mengsel in een diepvriesdoos en laat enkele uren afkoelen in de koelkast.
Giet de ijsmix vervolgens in de ijsmachine en laat bevriezen volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.
Extra benodigd
IJsmachine
Geen ijsmachine?
Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Basilicumsorbet' is afkomstig uit het kookboek...
Basic ijs
Christophe Declercq
Verfrissend in de zomer, verfijnd in de winter: ijsdesserts vormen een ideale afsluiter van de maaltijd, maar je kunt ze net zo goed als tussendoortje aanbieden
... lees verder © Uitgeverij Lannoo