Tiramisu met limoncello
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 60 g suiker
- 250 g mascarpone
- 3 of 4 eetlepels limoncello
- 1 pot mini babà al limoncello (300 g)
- stuk sukade
Bereiden
Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen tot een dikke room ontstaat.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Roer dat voorzichtig door de mascarpone room. Voeg dan naar smaak een paar lepeltjes limoncello toe.
Leg onderin de glaasjes wat stukjes babà. Vul de glaasjes voor driekwart met room, leg er een babà op en garneer met de in kleine stukjes gesneden sukade.
Laat de tiramisu tot het moment van opdienen minstens 30 minuten koud worden in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu met limoncello' is afkomstig uit het kookboek...
Tiramisu
Laura Zavan
Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept. Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola. Het succes... lees verder
© Uitgeverij BechtTiramisu tips
Reacties op dit recept
- lieke In het recept van tiramisu met limocella citroenlikeur staat baba. Wat is dat en waar te koop?
-
Agnes
Baba zijn kleine cakejes gedrenkt in alcohol bv rum
ik weet alleen niet waar je ze kan kopen. -
Priscilla
Ik werk bij van Leeuwen kaas en delicatessen in Doorn (Kampweg) en wij verkopen ze.
- marijn Wat fijn om te lezen dat ik ze in Doorn kan kopen. Woon in Driebergen dus om de hoek!
-
john
link om babá zelf te maken
http://nl.wikipedia.org- /wiki/Baba_au_rhum