Tiramisu met limoncello

8 personen
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 60 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 3 of 4 eetlepels limoncello
  • 1 pot mini babà al limoncello (300 g)
  • stuk sukade

Bereiden

Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen tot een dikke room ontstaat.

Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Roer dat voorzichtig door de mascarpone room. Voeg dan naar smaak een paar lepeltjes limoncello toe.

Leg onderin de glaasjes wat stukjes babà. Vul de glaasjes voor driekwart met room, leg er een babà op en garneer met de in kleine stukjes gesneden sukade.

Laat de tiramisu tot het moment van opdienen minstens 30 minuten koud worden in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Tiramisu met limoncello' is afkomstig uit het kookboek...

Tiramisu

Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept. Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola. Het succes... lees verder

© Uitgeverij Becht

Tiramisu tips

Reacties op dit recept

  • lieke In het recept van tiramisu met limocella citroenlikeur staat baba. Wat is dat en waar te koop?
  • Agnes Baba zijn kleine cakejes gedrenkt in alcohol bv rum
    ik weet alleen niet waar je ze kan kopen.
  • Priscilla Ik werk bij van Leeuwen kaas en delicatessen in Doorn (Kampweg) en wij verkopen ze.
    • marijn Wat fijn om te lezen dat ik ze in Doorn kan kopen. Woon in Driebergen dus om de hoek!
  • john link om babá zelf te maken
    http://nl.wikipedia.org- /wiki/Baba_au_rhum