Nacho's met kip
bereiden
Ingrediënten
- 100 g zoute tortillachips
- 175 g repen kipfilet
- 60 g cheddar, geraspt
- handvol verse koriander, blaadjes geplukt
- 1 rode chilipeper, in dunne ringen
- ½ avocado, in plakken
- 2 eetlepels zure room
Bereiden
Leg de helft van de tortillachips onder in de siliconen bakvorm. Verdeel de helft van de kip erover, gevolgd door de helft van de kaas. Herhaal dit met de resterende tortillachips, kip en kaas.
Plaats de bakvorm in de airfryer en bak het mengsel 8-10 minuten op 160 °C tot de tortillachips krokant zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is.
Garneer het geheel met de chilipeper en avocado en verdeel de zure room over het gerecht. Zet het midden op tafel zodat iedereen zelf kan pakken.
Tip
Als je geen restjes kip hebt liggen, gebruik je een kipfilet. Bespuit hem met olie en bestrooi hem met zout en peper. Bak hem 15-20 minuten op 180 °C in de airfryer tot hij gaar is en volg verder het recept.
Opmerking
Met deze nacho's kun je heel goed vlees van een eerdere maaltijd opmaken. Ze smaken heerlijk met kip, maar zijn ook lekker met restjes varkensvlees of rundvlees. Kijk maar wat je hebt liggen. Als je geen vlees over hebt, laat je het weg of volg je de instructies onder aan de bladzijde en bak je zelf kip.
Kookboek
Het recept 'Nacho's met kip' is afkomstig uit het kookboek...
Het ultieme airfryer kookboek
Clare Andrews
In meer dan 80 veelzijdige recepten laat 'Het ultieme airfryer kookboek' je zien dat de airfryer veel meer kan dan alleen friet bakken. Van doordeweekse maaltijden en heerlijke vleesgerechten tot hartige ontbijtjes, cakes en desserts. Met dit kookboek
... lees verder © Fontaine Uitgevers