Spaanse broodtortilla met chorizo uit de oven

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 150 g chorizo, in kleine blokjes
  • 3 uien, in ringen
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 5-6 sneetjes witbrood of bruinbrood
  • 8 eieren
  • 2-3 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Schep de blokjes op een bordje. Bak de uiringen in het bakvet in 10 minuten zachtjes gaar. Schep het paprikapoeder erdoor.

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd ze diagonaal in vieren.

Klop de eieren los met zout en peper naar smaak en roer de peterselie erdoor.

Verdeel de brooddriehoekjes, uiringen en chorizo in lagen in de ingevette ovenschaal of taartvorm en schenk het eimengsel erover. Bak de tortilla een richel onder het midden in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade met peultjes.

Extra benodigd

Lage ronde ovenschaal of taartvorm (Ø 26 cm)

Kookboek

Het recept 'Spaanse broodtortilla met chorizo uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Brood kan altijd

Voorlichtingsbureau Brood

Dit boek laat met 100 recepten goed zien wat je allemaal met brood kunt doen. Van snelle broodjes, sandwiches en spannende gerechten tot allerlei lekkere hapjes... lees verder

© Voorlichtings bureau Brood

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Tortilla recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!