Sla wraps met ossenhaas en sinaasappel
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Lunchgerecht
- Oosters
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g ossenhaas
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 4 eetlepels maïzena
- plantaardige olie, voor het bakken
- 2 kropjes little gem, de blaadjes losgemaakt
- partjes limoen, voor het serveren
- voor de saus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel fijngeraspte verse gember
- 3 eetlepels donkere sojasaus
- de geraspte schil van 1 grote sinaasappel
- 75 ml versgeperst sinaasappelsap
- 4 eetlepels honing
- 1 volle eetlepel tomatenketchup
Bereiden
Leg de ossenhaas 20 minuten in de diepvries, of tot hij deels bevroren is. Snijd hem dan dwars op de draad in dunne reepjes. Schep de reepjes om met de sojasaus. Doe ze dan met de maïzena in een vriezerzak met schuifsluiting. Sluit de zak en schud hem stevig, zodat de reepjes vlees gelijkmatig bedekt raken.
Verhit een 2 cm diep laagje olie in een wok tot de olie gloeiendheet is. Doe er het rundvlees in kleine porties in. Maak de reepjes los, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bak ze 2 tot 3 minuten, of tot het vlees goudbruin en knapperig is. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Giet voor de saus bijna alle olie uit de wok, zodat je maar ongeveer ½ eetlepel over houdt. Verhit op laag vuur en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten flink koken, of tot de saus dik is.
Doe de reepjes rundvlees weer terug in the wok en bak alles een paar minuten tot de saus glad is en aan het rundvlees kleeft. Neem de pan van het vuur.
Verdeel het vlees over vier borden. Serveer met blaadjes little gem en partjes limoen. Stop wat vlees in de blaadjes en rol ze op. Geniet!
Kookboek
Het recept 'Sla wraps met ossenhaas en sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
Roerbakken
Nadia Arumugam
Hakken, sissen, bakken. Snel en makkelijk te maken recepten voorde lekkerste roerbak-schotels. Met recepten voor noedels en rijst, groenten, vlees, gevogelte... lees verder
© Good Cook