Thaise sla wraps met mihoen, rosbief en garnalen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Thais
  • Vis

bevat per portie

  • 220 kcal
  • 17 g eiwit
  • 6 g vet
  • 24 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 g mihoen
  • 1 krop lollo rosso
  • 1 krop lollo verte
  • 100 g alfalfa
  • 100 g garnalen
  • 100 g rosbief, in reepjes
  • 4 eetlepels korianderblaadjes
  • 4 eetlepels seroendeng
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel sherry

Bereiden

Wel de mihoen ca. 3 minuten in kokend water. Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.

Pluk 8 mooie grote bladeren van de lollo rosso en 4 mooie grote bladeren van de lollo verte. Verwijder de harde nerven van de bladeren, spreid de bladeren uit en verdeel er wat mihoen, alfalfa, garnalen en rosbief over. Strooi de koriander en seroendeng erover. Vouw de zijkanten iets over de vulling en rol de slabladeren op. Verdeel de wraps over vier borden.

Roer de sojasaus, sambal en sherry tot een sausje en schep dit in 4 kleine schaaltjes (bv eierdopjes). Zet de schaaltjes bij de wraps op de borden.

Bron

Het recept 'Thaise sla wraps met mihoen, rosbief en garnalen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anastasiia Moiseieva | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Wraps recept tips

Reacties op dit recept

  • MarjoleinLeek me erg lekker, is alleen zo'n minimale uitleg dat het totaal niet na te maken is. Op het plaatje staat de rosbief eromheen gewikkeld maar volgens recept moet het er in reepjes doorheen. Je kan ook beter ijsbergsla gebruiken om in te wikkelen, dan is het nog enigszins met de handen eetbaar :)

    reageren