Thaise sla wraps met mihoen, rosbief en garnalen
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,4
- Voorgerecht
- Thais
- Vis
bevat per portie
- 220 kcal
- 17 g eiwit
- 6 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g mihoen
- 1 krop lollo rosso
- 1 krop lollo verte
- 100 g alfalfa
- 100 g garnalen
- 100 g rosbief, in reepjes
- 4 eetlepels korianderblaadjes
- 4 eetlepels seroendeng
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel sherry
Bereiden
Wel de mihoen ca. 3 minuten in kokend water. Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
Pluk 8 mooie grote bladeren van de lollo rosso en 4 mooie grote bladeren van de lollo verte. Verwijder de harde nerven van de bladeren, spreid de bladeren uit en verdeel er wat mihoen, alfalfa, garnalen en rosbief over. Strooi de koriander en seroendeng erover. Vouw de zijkanten iets over de vulling en rol de slabladeren op. Verdeel de wraps over vier borden.
Roer de sojasaus, sambal en sherry tot een sausje en schep dit in 4 kleine schaaltjes (bv eierdopjes). Zet de schaaltjes bij de wraps op de borden.
Bron
Het recept 'Thaise sla wraps met mihoen, rosbief en garnalen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anastasiia Moiseieva | Shutterstock.com