Ceviche van coquilles
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 5 limoenen
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 12 coquilles + 6 lege schelpen
- paar takjes verse koriander
Bereiden
Rasp de schil van 1 limoen, pers ze allemaal uit. Hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Rasp de geschilde gember. Meng alles door elkaar in een grote kom.
Droog de coquilles goed af met keukenpapier en schep door de marinade. Zet 3 uur in de koelkast, schep tussentijds een paar keer om; ze verkleuren nu vanzelf van doorzichtig naar wit.
Doe vlak voor het serveren in elke lege schelp 2 coquilles met een beetje marinadevocht erbij. Garneer met wat peper uit de molen, fleur de sel en grof gehakte koriander.
Opmerking
'Coquilles (sint-jakobsschelpen) zijn altijd feestelijk. Hoe verser, hoe lekkerder, zeker voor dit recept. Geen paniek, ze worden 'gaar' in het limoensap en zijn dus niet meer rauw. Als het kleine jongens zijn, kun je ook overwegen om er 3 per persoon te serveren. Of snij ze doormidden.' - Karin Luiten
Kookboek
Het recept 'Ceviche van coquilles' is afkomstig uit het kookboek...
De vrolijke tafel
Karin Luiten
Samen eten is altijd leuker, met vrienden, familie, collega's of de buren. Maar hoe pak je dat aan, koken voor een gezelschap? 'De vrolijke tafel' van Karin Luiten... lees verder
© Nieuw Amsterdam