Coquilles met sojasaus en groene asperges
bereiden
Ingrediënten
- 8 groene asperges
- 1 kleine preistengel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 12 coquilles, schoongemaakt
- 3 theelepels Kikkoman sojasaus
Bereiden
Snijd de harde onderkant van de asperges af en stoom de asperges in een stoommandje boven heet water beetgaar.
Snijd de preistengel in gelijkmatige stukken en kook ze kort beetgaar. Giet af en laat in een vergiet uitlekken.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de coquilles kort om en om. Lepel er na het bakken een klein straaltje Kikkoman over. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de coquilles zo warm mogelijk met de stukken prei en de gestoomde asperges op voorverwarmde borden.
Aanbevolen bieren
Witbier, weissbier.
Kookboek
Het recept 'Coquilles met sojasaus en groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...
Biertapas
Han Hidalgo
'Biertapas' is het eerste boek over een nieuwe culinaire trend: het combineren van verschillende soorten Belgisch en Nederlands bier met bijzondere hapjes en kleine
... lees verder © Uitgeverij Terra