Gegratineerde coquilles

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 12 waarderingen

Bevat per portie

95 kcal

Ingrediënten

  • 4 coquilles in de schelp
  • 50 g zeekraal
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de coquilles schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.

Overgiet de zeekraal met kokend water, laat dit goed uitlekken.

Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de olie erdoor.

Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover. Snijd de coquilles in drie plakken en leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes eromheen.

Roer in een kommetje de slagroom los met het kerriepoeder, de Parmezaanse kaas en het bieslook. Schep dit over de coquilles. Strooi het broodkruim erover.

Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden. Zet de schelpen op bordjes en serveer direct.

Het recept 'Gegratineerde coquilles' wordt je aangeboden door

Coquilles tips

Reacties op dit recept

  • P.H. Ik vraag me af, wat doe ik met het roze stukje kuit dat ik in de schelp vind? Weggooien of er iets anders mee doen?
    • Edith Opeten.
  • BERTINA Wat doe je met de broodkruim met olie komt verder niet terug in het recept.
  • Hubertina Ik ben ook altijd benieuwd wat je met het oranje stukje doet, is dat niet te eten? Overigens staat er wel wat je met het broodkruim doet. Je strooit het over het geheel voor je het in de oven doet. Dat lees ik tenminste, toch!
  • Rianne Het oranje gedeelte (het koraal) kun je gewoon weggooien.
  • Ankie Het oranje gedeelte van de coquille kan je gewoon opeten. Het smaakt uitstekend. Het is net als wanneer je een karbonade eet en alles weggooit behalve de haas.
  • Jo Op hoeveel graden de oven.
    • Rezzie 200, zie helemaal bovenin