Coquilles met venkel-pernodsaus
bereiden
Ingrediënten
- 24 coquilles, zonder kuit, op een schelp
- 60 g boter
- 2 venkelknollen, schoongemaakt, dun gesneden
- 4 lente-uitjes, dun gesneden
- 80 ml pernod
- 300 ml room
- 1 eetlepel grof gehakt venkelgroen
Bereiden
Haal de coquilles uit de schelpen. Was de schelpen, droog ze goed en leg ze apart.
Smelt twee derde van de boter in een grote koekenpan. Bak de venkel in porties 20 minuten, tot hij zacht is; roer af en toe. Haal de venkel uit de pan.
Verhit de resterende boter in de pan en roerbak de ui tot hij zacht is. Doe de venkel weer in de pan en voeg de coquilles, pernod en room toe. Roerbak alles 2 minuten, tot de coquilles ondoorschijnend zijn.
Verdeel de schelpen over zes borden. Schep de coquilles met een schuimspaan in de schelpen.
Laat de pernodsaus op laag vuur iets inkoken. Schep hem over de coquilles en bestrooi het geheel met het venkelgroen.
Kookboek
Het recept 'Coquilles met venkel-pernodsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas
diverse auteurs
Tapas zijn kleine hapjes waarmee u een heerlijke maaltijd kunt samenstellen of serveren op een feestje. Van de Mediterranee tot Azië of het Midden-Oosten, in dit... lees verder
© De LantaarnCoquilles tips
Reacties op dit recept
- Wim Inmiddels vele keren gemaakt, verfijnd gerecht. Ik bak wel de coquilles in andere pan (heel kort) en flambeer ze daarna met pernod. Schelpen is flauwekul, gewoon op bedje venkel.
- Erna Waarom zou je de coquilles zonder kuit willen? Het is juist het lekkerste deel van de coquilles!