Coquilles op gemarineerde rode kool
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 185 kcal
- 13 g eiwit
- 9 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
- sap van 1 sinaasappel
- 1½ eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels sojasaus
- 1½ eetlepel sesamolie
- 200 g rode kool, in flinterdunne reepjes
- ½ eetlepel roze peperkorrels
- 6 grote coquilles of 12 kleine
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels bieslook, in stukken van 2 cm
Voorbereiden
Verwarm het sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep 1 eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing. Klop door de rest 2 eetlepels sojasaus en ½ eetlepel sesamolie en schep de rode kool erdoor. Laat het geheel 2 minuten zachtjes koken en laat de rode kool daarna 1 uur in de marinade afkoelen.
Bereiden
Klop de rest van het sinaasappelmengsel met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie tot een dressing. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.
Halveer de grote coquilles, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 2-3 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten.
Laat de rode kool in een zeef uitlekken en schep het bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden. Leg de gegrilde coquilles erop en sprenkel de dressing erover. Strooi de roze peperkorrels erover.
Extra benodigd
Grillpan
Vervangende vis
Kabeljauwfilet of zalmfilet, in dikke stukken van ca. 4 cm
Kookboek
Het recept 'Coquilles op gemarineerde rode kool' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis