Dorade recepten
-
tip Dorade met sinaasappel en venkel
Vis, 30 min 7,5
-
tip Gebakken doradefilet met tomatengnocchi en wilde spinazie
Vis, 60 min 8,0
-
Dorade asado met bieten en aardappels uit de as
Vis, 90 min 8,5
-
Dorade met peultjes en peterselie-aardappelen
Vis, 30 min 7,5
-
Doradefilet met gazpachosaus
Vis, 30 min 7,5
-
Doradefilet met groene asperges boven thee gestoomd
Vis, 35 min 7,5
-
Doradefilet met wortel- en courgetterolletjes
Vis, 35 min 7,5
-
Gebakken dorade met verse tomatensambal
Vis, 30 min 8,3
-
Gegrilde dorade met taugé en peterseliesaus
Vis, 25 min 7,6
-
Zeebrasem met vijgen
Vis, 40 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Dorade
Er zijn twee soorten dorades of zeebrasems te koop: dorade rose (Saparus aurota) en dorade gris (Spondyliosoma cantharus). Ze leven in de Middellandse zee en Atlantische oceaan. Dorade rose is zilvergrijs met een rozige gloed, een zwarte vlek bij de zijlijn en een gouden band op de kop. Deze soort wordt vooral aangevoerd uit Ghana. Dorade gris heeft een donkergrijze rug, zilvergrijze flanken en bruine lengtestrepen. De vis wordt volwassen als vrouwtje, maar zodra ze langer dan 30 cm wordt, kan ze veranderen in een mannetje. Wilde dorade gris komt meestal van de Franse kust. Beide soorten worden rond de Middellandse zee veel gekweekt. Dorade heeft stevig, matig vet visvlees, dat door het eten van schaaldieren, fijn van smaak is.
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: Alexander Prokopenko | Shutterstock.com ]